Soorten zonnepanelen: iedere situatie is uniek

Alle zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit. De letters PV verklaren de werking, want deze staan voor Photo Voltaic: licht en stroom. We bieden meerdere soorten zonnepanelen aan.

Tijdens een adviesgesprek kunnen we bepalen welke zonnepanelen – ook wel PV-panelen – voor u het meest geschikt zijn. Iedere situatie is immers uniek.

Zonnepanelen monokristal

Monokristallijne zonnepanelen

Dit is de beste keuze voor het behalen van een maximaal rendement bij een beperkte ruimte. Monokristallijne cellen worden gemaakt van siliciumkristallen: één per cel. Ze zijn rond, vierkant of achthoekig en het egaal zwarte oppervlak van deze cellen heeft geordende elektroden. Deze zonnepanelen zijn wat duurder dan de polykristallijne variant, maar ze hebben ook een hoger celrendement.

Zonnepanelen Polykristal

Polykristallijne zonnepanelen

Bij de productie van polykristallijne zonnepanelen wordt de grondstof silicium in vloeibare vorm in een staaf gegoten om te stollen, waarna er flinterdunne plakjes van worden gesneden. Hierdoor liggen de kristallen van dit silicium door elkaar. We raden deze panelen vooral aan wanneer er genoeg ruimte op het dak is. Ze zijn gunstig geprijsd en hebben een behoorlijk rendement. Polykristallijne zonnecellen zijn zowel in het blauw als in het zwart verkrijgbaar.

Zonnepanelen Full Black

Full black zonnepanelen

Full black – of all black – zonnepanelen, kenmerken zich door hun zwarte kleur. De cellen, het achtervlak én de gehele omranding zijn zwart. Alleen van dichtbij zijn de cellen en solderingen enigszins te herkennen. Hierdoor vormt het paneel esthetisch gezien een zeer fraai geheel. Deze panelen zijn verkrijgbaar met monokristallijne zonnecellen.

Geen zorgen: wij adviseren u

Vrijblijvend advies

Overweegt u een investering in een PV-systeem? Dan is het goed om weloverwogen te werk te gaan. We staan u graag terzijde met deskundig en gericht advies. En in onze demoruimte laten we u graag de technische mogelijkheden zien.

Ik wil graag advies

Vragen?

Heeft u vragen over PV-systemen? Stel deze gerust aan een van onze specialisten. We staan u graag met raad en daad terzijde, geheel vrijblijvend uiteraard.

Ik heb een vraag