Soorten zonnepanelen: iedere situatie is uniek

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. De letters PV verklaren de werking. Dit staat voor Photo Voltaic: licht en stroom.
Wij bieden meerdere soorten zonnepanelen aan.

Tijdens een adviesgesprek kunnen we bepalen welke zonnepanelen voor u en uw locatie het meest geschikt zijn. Iedere situatie is immers uniek.

Zonnepanelen monokristal

Monokristallijne zonnepanelen

Dit is de beste keuze voor het behalen van een maximaal rendement bij een beperkte ruimte. Monokristallijne cellen worden gemaakt van siliciumkristallen: één per cel. Ze zijn rond, vierkant of achthoekig en het egaal zwarte oppervlak van deze cellen heeft geordende elektroden. Deze zonnepanelen zijn wat duurder dan de polykristallijne variant, maar leveren ook een hoger celrendement.

Zonnepanelen Polykristal

Polykristallijne zonnepanelen

Bij productie van dit type panelen wordt silicium in vloeibare vorm in een staaf gegoten. Na stolling worden er flinterdunne plakjes van gesneden. We raden deze panelen aan wanner er voldoende ruimte op het dak beschikbaar is. Polykristallijne zonnepanelen zijn gunstig geprijsd, leveren een goed rendement en zijn zowel in het blauw als in het zwart verkrijgbaar.

Zonnepanelen Full Black

Full black
zonnepanelen

Full black of all-black zonnepanelen kenmerken zich door hun zwarte kleur. De cellen, het achtervlak én de gehele omranding zijn zwart. Alleen van dichtbij zijn de cellen en solderingen enigszins te herkennen. Hierdoor vormt het paneel esthetisch gezien een zeer fraai geheel.
Deze panelen zijn verkrijgbaar met monokristallijne zonnecellen.

Geen zorgen: wij adviseren u

Vrijblijvend advies

Overweegt u een investering in een PV-systeem? Dan is het goed om weloverwogen te werk te gaan. We staan u graag terzijde met deskundig en gericht advies. En in onze demoruimte laten we u graag de technische mogelijkheden zien.

Ik wil graag advies

Vragen?

Heeft u vragen over PV-systemen? Stel deze gerust aan een van onze specialisten. We staan u graag met raad en daad terzijde, geheel vrijblijvend uiteraard.

Ik heb een vraag