SCIOS Scope 12 inspecties

Voor het afsluiten van een verzekering kan het nodig zijn om een SCIOS Scope 12 inspectie uit te voeren op uw PV-systeem. Scope 12 is een gestandaardiseerde en gecertificeerde inspectiemethode voor zowel zonnepanelen als de installatie erachter.

SolarComfort voert vakkundige Scope 12 inspecties uit. In de eerste instantie laat u uw PV-systeem inspecteren nadat deze geïnstalleerd is. Sommige verzekeraars eisen dat dit binnen zes maanden gebeurt.

 

We adviseren om uw installatie daarna om de paar jaar te laten herinspecteren. U krijgt na de eerste inspectie een advies over de aangeraden inspectiefrequentie. Door intensief gebruik en door weersinvloeden kunnen altijd nieuwe beschadigingen ontstaan. Met een terugkerende inspectie kunt u op tijd maatregelen nemen om uw PV-systeem veilig en in topvorm te houden.

 

Scope 12 inspectie

Een Scope 12 inspectie bestaat uit het controleren van de technische kwaliteit en veiligheid van het systeem en zonnepanelen op basis van de geldende normen en wordt uitgevoerd door middel van een visuele inspectie, tekeningen, metingen en indien van toepassing thermografische dronebeelden.

 

SolarComfort voert Scope 12 inspecties uit

Scope 12: elektrische inspectie van uw PV-systeem

Vrijblijvend advies

Overweegt u een investering in een PV-systeem? Dan is het goed om weloverwogen te werk te gaan. We staan u graag terzijde met deskundig en gericht advies. En in onze demoruimte laten we u graag de technische mogelijkheden zien.

Ik wil graag advies

Vragen?

Heeft u vragen over PV-systemen? Stel deze gerust aan een van onze specialisten. We staan u graag met raad en daad terzijde, geheel vrijblijvend uiteraard.

Ik heb een vraag