Zonnepanelen voor Roest Leusden BV

Gepubliceerd op

Voor Roest Leusden B.V., een duurzame ondernemer uit Leusden, hebben we deze PV-installatie aangelegd bestaand uit 1.344 zonnepanelen op 3 gebouwen, verdeeld over 6 dakvlakken.

 

Een PV-installatie weegt nogal wat. Zeker wanneer het om grote aantallen zonnepanelen gaat. Een dak moet berekend zijn op het dragen van het gewicht van de zonnepanelen, maar ook de onderconstructie. Na het aanleggen van het PV-systeem moet het dak een ruime marge aan draagvermogen over houden, voor wanneer er bijvoorbeeld sneeuw op het dak komt te liggen.

 

Constructieversteviging

In beginsel konden de daken bij dit project veel minder panelen aan qua gewicht. Na het uitvoeren van een constructieberekening en het aanbrengen van een versteviging door onze collega’s van de JCVANKESSEL Groep werd er al snel meer mogelijk.

 

Van subsidie tot onderhoud

  • Voor deze klant hebben wij de SDE-subsidieaanvraag vanaf de start begeleid en verkregen.
  • Voor de montage hebben we ons eigen systeem voor metalen daken gebruikt. Dit werkt erg snel en is licht in gewicht.
  • Wij hebben na oplevering een Scope 12 inspectie laten uitvoeren door een onafhankelijke partij en de klant hierbij ontzorgd.
  • Het onderhoud en monitoring van de installatie is ondergebracht bij SolarTek. Zij zorgen ervoor dat het systeem in topconditie blijft.

 

Over Roest Leusden B.V.

Roest Leusden B.V. is een sorteer- en pakstation voor appels en peren met als kernactiviteiten het koelen, verpakken en verhandelen van het fruit. Roest staat voor het leveren van hoge kwaliteit fruit met zorg voor milieu.

 

Details

Bedrijfsnaam: Roest Leusden BV
Plaats: Leusden
Aantal panelen: 1.344
Watt/paneel: 335
Totaal vermogen (Wp): 450.240
Gemiddelde Jaaropbrengst (kWh): 390.000
Aantal omvormers: 6