Zonnepanelen op kantoor Koren Autoparts in Geldermalsen

Gepubliceerd op

Voor Koren Autoparts B.V. hebben wij op de locatie in Geldermalsen 136 zonnepanelen van 375Wp in een Oost-West opstelling op onze door onszelf ontworpen SolarComfort onderconstructie geplaatst.

 

De panelen zijn aangesloten op 2 SolarEdge omvormers van 17kW en voorzien van Duo-Optimizers. Hierdoor wordt het vermogen per 2 panelen geoptimaliseerd en is het mogelijk om de installatie op paneelniveau te monitoren.

 

Dynamische vermogensregeling zonnepanelen

Omdat deze installatie meer vermogen kan genereren dan de aansluiting van de netbeheerder aan kan, hebben we een dynamische vermogensregeling toegepast. Hierdoor wordt de hoofdzekering van de klant niet uitgeschakeld, terwijl deze zolang er eigen verbruik is, wel het volledige potentieel van de PV-installatie kan benutten. Met het oog op de toekomst is tijdens de installatie de gehele meterkast vervangen, met mogelijkheid om in de toekomst de aansluiting eventueel te verzwaren. Ook is alvast ruimte vrij gehouden ter voorbereiding op het aanleggen van extra laadpalen voor elektrische auto’s.

 

De elektrische installatie is uitgevoerd in samenwerking met de huisinstallateur van Koren Autoparts B.V., waardoor deze in vertrouwde handen blijft.

Voorafgaand aan de montage van het PV-systeem is een constructieberekening uitgevoerd. Op basis hiervan hebben wij de panelen zo gepositioneerd dat het sterkste gedeelte van het dak benut is.

 

Details

Bedrijfsnaam: Koren Autoparts B.V.
Plaats: Geldermalsen
Aantal panelen: 136
Watt/paneel: 375
Totaal vermogen (Wp): 51.460
Gemiddelde Jaaropbrengst (kWh): 43.350
Aantal omvormers: 2
Merk omvormers: SolarEdge