Zonnepanelen op kantoor Bouwmensen in Geldermalsen

Gepubliceerd op

Voor Bouwmensen Rivierenland in Geldermalsen hebben wij een PV-installatie gerealiseerd van 178 panelen, in Oost-West opstelling, op ons eigen SolarComfort platdaksysteem. Deze zijn aangesloten op 2 SMA 25kW omvormers, die vrijstaand op het dak zijn gepositioneerd.

 

Hiervoor hebben wij een maatwerk omvormershelter gebouwd zodat de omvormers op iedere plek op het dak geplaatst kunnen worden. In dit geval is er gekozen voor een positie zo dicht mogelijk bij (boven) de meterkast.

 

Zowel bij het plaatsen van de panelen als de omvormers hebben wij rekening gehouden met de brandmuren van de onderliggende constructie en de bestaande valbeveiliging langs de dakrand. Voor onderhoudswerkzaamheden is een looppad vrijgehouden in het midden van het dak, zodat het gehele systeem goed en veilig bereikbaar is.

 

Voorafgaand aan het plaatsen van de zonnepanelen is een constructieberekening uitgevoerd. Naar aanleiding hiervan is een kleine aanpassing gedaan aan een deel van de dakconstructie en zijn er noodoverstorten toegevoegd voor de hemelwaterafvoer. Deze aanpassingen zijn uitgevoerd door onze collega’s van JCVANKESSEL Bouw. Bij oplevering heeft SolarComfort een onafhankelijke SCOPE12 inspectie laten uitvoeren.

 

Details

Bedrijfsnaam: Bouwmensen
Plaats: Geldermalsen
Aantal panelen: 178
Watt/paneel: 375
Totaal vermogen (Wp): 66.750
Gemiddelde Jaaropbrengst (kWh): 57.118
Aantal omvormers: 2
Merk omvormers: SMA