Zonnenpanelen voor Fruitbedrijf Sterrenberg in Haaften

Gepubliceerd op

Voor Fruitbedrijf Sterrenberg in Haaften hebben we dit bijzondere PV-systeem aangelegd dat bestaat uit 176 ‘high efficiency’ zonnepanelen en twee omvormers.

 

Wat u vast wel opvalt is de bijzondere vorm waarin de zonnepanelen gelegd zijn. Op verzoek van de klant hebben we het panelenplan in een andere vorm gegoten dan gangbaar. De vorm is puur esthetisch. Het was voor ons iets meer werk, maar dat doen we graag voor een tevreden klant!

 

Energieneutraal

Als fruitteler is het belangrijk om milieubewust met de omgeving om te gaan. Duurzaam ondernemen was een doorslaggevende reden om te investeren in een PV-systeem van SolarComfort. Het PV-systeem wekt 15% meer op dan verbruikt wordt. Hiermee is Fruitbedrijf Sterrenberg nu ook energieneutraal!

 

Grote zonnepanelen

Het bijzondere aan de gebruikte zonnepanelen is dat ze met een afmeting van 2094 x 1038 mm relatief groot zijn. Door dit formaat kunnen ze een opbrengst van 455 Wp genereren.

 

Korte bouwtijd PV-systeem

Met het grotere formaat van de zonnepanelen is het mogelijk om vergeleken met kleinere panelen met hetzelfde totaalvermogen relatief snel en met minder onderconstructie te bouwen.

 

Dynamische terugregeling

Als aanvulling op het systeem is een SmartLogger in de meterkast geïnstalleerd. Een smartlogger verzorgt een dynamische terugregeling waarbij op momenten met een laag eigen verbruik  nooit meer energie teruggeleverd wordt dan de hoofdzekering aan kan.

 

Details

Bedrijfsnaam: Fruitteler Sterrenberg V.O.F.
Plaats: Haaften
Aantal panelen: 176
Type panelen: High Efficiency, half-cut mono kristallijn
Watt/paneel: 455
Totaal vermogen (Wp): 80.080 Wp
Gemiddelde Jaaropbrengst (kWh): 75.038
Aantal omvormers: 2
Merk omvormers: Huawei