Volvo Car Nederland is duurzaam op weg

Gepubliceerd op

In Beesd, op het hoofdkantoor van Volvo Car Nederland, wordt een grootschalige PV-installatie aangelegd.

 

Het project bestaat uit twee fases. In de eerste fase worden 4.246 zonnepanelen met een totaal vermogen van 1,42 MWp op alle geschikte dakvlakken van het kantoor en magazijn geplaatst. Na oplevering zal Volvo Car Nederland B.V. voorzien in haar eigen elektriciteitsbehoefte.

 

SolarComfort test alle panelen door en door

Voordat de panelen het dak op gaan worden alle zonnepanelen uitvoerig getest op haarscheurtjes en bouwkwaliteit. Zo garandeert SolarComfort een foutloze werking en voorkomt vroegtijdige degradatie in prestaties en rendement, want voor minder gaan we het dak niet op.

 

Solar Carports

In de tweede fase van het project worden speciaal voor Volvo ontworpen Solar Carports op het parkeerterrein gebouwd. De carports bieden ruimte aan nog eens 1.506 zonnepanelen waarmee het totale vermogen van de installatie op circa 1,91 MWp uit komt.

Bijzonder aan de Solar Carports zijn de geïntegreerde oplaadpunten voor elektrische auto’s. Hiermee wordt de lokaal opgewekte energie direct gebruikt om de auto’s op te laden.

 

Volvo gaat verder

De klimaatplannen van Volvo behoren tot een van de meest ambitieuze in de auto-industrie. Het doel van Volvo is om tussen 2018 en 2025 haar CO2-voetafdruk per auto met 40 procent te verlagen. Het is een eerste stap binnen de ambitie van Volvo om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Om een CO2-reductie van 40 procent per auto te kunnen realiseren, moet in 2025 de helft van de nieuw verkochte Volvo’s volledig elektrisch zijn. Volvo geeft aan elk jaar een nieuw volledig elektrisch aangedreven model op de markt te brengen, te beginnen met de Volvo XC40 Recharge P8 AWD Pure electric in 2020. Per auto moet dit resulteren in 50 procent minder CO2-uitstoot tussen 2018 en 2025.

 

Duurzaam statement

Een PV-installatie van dit formaat is een duurzaam statement van Volvo. Het is een eer dat Volvo Car Nederland voor SolarComfort heeft gekozen om de kwaliteit te leveren die Volvo voorstaat. Het is een bevestiging van onze gedeelde visie op kwaliteit, veiligheid én duurzaamheid.

 

Wat is uw duurzaamheidsambitie?

Met energie van eigen dak kunt ook u energieleverancier worden.
Weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

SolarComfort B.V.
 +31 (0)345 58 94 18
mail@solarcomfort.nl

Details

Bedrijfsnaam: Volvo Car Nederland B.V.
Plaats: Beesd
Aantal panelen: 5.752
Totaal vermogen (Wp): 1.910.000