Volvo Car Nederland is duurzaam op weg

Gepubliceerd op

In Beesd, op het hoofdkantoor van Volvo Car Nederland, is een grootschalige PV-installatie in gebruik genomen.

 

Het project is in twee fases gerealiseerd. In de eerste fase zijn 4.246 zonnepanelen met een totaal vermogen van 1,42 MWp op alle geschikte dakvlakken van het kantoor en magazijn geplaatst.

 

Solar Carports

In de tweede fase van het project zijn speciaal voor Volvo Car Nederland ontworpen Solar Carports op het parkeerterrein gerealiseerd. De Solar Carports zijn voorzien van 113 geïntegreerde oplaadpunten voor elektrische auto’s. Hiermee wordt de lokaal opgewekte zonnestroom direct gebruikt om de auto’s te laden.

De carports bieden ruimte aan 1.482 zonnepanelen waarmee het totale vermogen van de installatie op circa 1,6 GWh per jaar komt.

Ter illustratie: dit is voldoende om de batterij van een volledig elektrische Volvo XC40 Recharge 22.857 keer op te laden, waarmee 9,7 miljoen emissievrije kilometers kunnen worden afgelegd.

 

 

SolarComfort test alle panelen door en door

Hoe kan je duurzaam nog duurzamer maken? Voor de panelen het dak op gaan worden de zonnepanelen uitvoerig door een onafhankelijke partij getest op haarscheurtjes en bouwkwaliteit.

Zo garandeert SolarComfort een foutloze werking en voorkomt vroegtijdige degradatie in prestaties en in rendement.

 

Volvo gaat verder

De klimaatplannen van Volvo behoren tot een van de meest ambitieuze in de auto-industrie. Het doel van Volvo is om tussen 2018 en 2025 haar CO2-voetafdruk per auto met 40 procent te verlagen. Het is een eerste stap binnen de ambitie van Volvo om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Om een CO2-reductie van 40 procent per auto te kunnen realiseren, moet in 2025 de helft van de nieuw verkochte Volvo’s volledig elektrisch zijn. Per auto moet dit resulteren in 50 procent minder CO2-uitstoot tussen 2018 en 2025.

 

Duurzaam statement

Een PV-installatie van dit formaat is een duurzaam statement van Volvo. Het is een eer dat Volvo Car Nederland voor SolarComfort heeft gekozen om de kwaliteit te leveren die Volvo voorstaat. Het is een bevestiging van onze gedeelde visie op kwaliteit, veiligheid én duurzaamheid.

 

Wat is uw duurzaamheidsambitie?

Met energie van eigen dak kunt ook u energieleverancier worden.
Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem vrijblijvend contact op.

Details

Bedrijfsnaam: Volvo Car Nederland B.V.
Plaats: Beesd
Aantal panelen: 5.392
Totaal vermogen (Wp): 1.910.000
Gemiddelde Jaaropbrengst (kWh): 1.600.000