Van Kessel Wegenbouw, Geldermalsen

Gepubliceerd op

Duurzaam werken gaat verder dan de aanschaf van een Euro-6 truck. Duurzaamheid moet verankerd zijn in de bedrijfsvoering en gedragen worden door alle medewerkers. Dat is de mening van Barend van Kessel, directeur van Van Kessel Wegenbouw uit Geldermalsen. Onlangs nam zijn bedrijf een nieuwe MAN TGS met een WVT Hybride PTO in bedrijf. ,,Met deze truck kan de chauffeur met de autlolaadkraan werken zonder dat de motor draait. Dat scheelt niet alleen geluid en uitstoot van CO2 maar dit werkt bovendien veel veiliger. De chauffeur kan nu op normale toon spreken met omstanders, en dat was met een normale PTO niet mogelijk”, aldus Barend.

Om volledig groen en duurzaam te werken hebben wij in opdracht van Van Kessel Wegenbouw 60 zonnepanelen geleverd en gemonteerd. Het zijn polykristallijne zonnepanelen met een vermogen van in totaal 15.000 Wp. Dit PV-systeem heeft een gemiddelde jaaropbrengst van 13.000 kWh. De zonnepanelen zijn toegepast op het dak van het kantoor en het dak van de werkplaats. Hierdoor ontstaan een tweetal velden van ieder 30 panelen. Door deze verdeling bevat het systeem twee omvormers van het merk SMA.

“De zonnepanelen leveren de stroom die nodig is om de elektrische vrachtwagen te laten rijden,” geeft Barend aan. “Daarom kunnen we spreken van een echt groene, duurzame oplossing.”

Details

Bedrijfsnaam: Van Kessel Wegenbouw
Plaats: Geldermalsen
Aantal panelen: 60
Type panelen: Polykristallijn
Watt/paneel: 250
Totaal vermogen (Wp): 15.000
Gemiddelde Jaaropbrengst (kWh): 13.000
Aantal omvormers: 2
Merk omvormers: SMA