Van Haaften Fruit, Wadenoijen

Gepubliceerd op

In opdracht van Van Haaften Fruit uit Wadenoijen hebben wij 2.220 zonnepanelen geleverd en gemonteerd op het dak van het bedrijf. Het zijn polykristallijne zonnepanelen met een vermogen van in totaal 566.100 Wp. Gekozen is voor 21 SMA omvormers. Dit PV-systeem heeft een gemiddelde jaaropbrengst van 510.000 kWh.

 “Nu het systeem geïnstalleerd is kunnen we zelf via computer, mobiel of tablet kijken hoeveel stroom er opgewekt wordt. Met de app zien we live hoe de veranderende  weersomstandigheden van invloed zijn op het systeem. Ook zien we het live verbruik waardoor we veel beter een gevoel krijgen bij de energiestromen binnen het bedrijf.”

Directeur Peter van Haaften

Rinie Evertse van SolarComfort voegt toe: “We horen vaak dat mensen net na installatie bij elke weersverandering de app checken. Dat blijft leuk om te doen. Vanaf ons kantoor monitoren wij ook alle geïnstalleerde systemen. Doen ze wat ze horen te doen? Hierdoor kunnen we tijdig ingrijpen, mochten er zich bijzonderheden voordoen. Het monitoringssysteem laat precies zien in welke sectie van de panelen de problemen zich bevinden. Indien nodig kunnen de probleempanelen van het dak gehaald worden om via testapparatuur onderzoek te doen.”

 

Bekijk de drone-video die gemaakt is van deze installatie.

Details

Bedrijfsnaam: Van Haaften Fruit
Plaats: Wadenoijen
Aantal panelen: 2.220
Type panelen: Polykristallijn
Watt/paneel: 255
Totaal vermogen (Wp): 566.100
Gemiddelde Jaaropbrengst (kWh): 510.000
Aantal omvormers: 21
Merk omvormers: SMA