Solar Carports voor Volvo Car Nederland

Gepubliceerd op

Als onderdeel van de revitalisatie van het voorterrein van Volvo Car Nederland hebben we zes Solar Carports geplaatst. Dat zijn carports maar dan met zonnepanelen.

 

Met dit project heeft Volvo Car Nederland de volgende stap in haar verduurzamingsplannen voltooid.

 

Solar Carports

De Solar Carports zijn uitgevoerd met ruim 113 oplaadpunten en parkeergelegenheid voor 186 auto’s. De carports zijn door ons speciaal voor Volvo ontworpen om elektrische auto’s direct op te kunnen laden met de door de zonnepanelen opgewekte zonne-energie.

 

Kwaliteit

Voorafgaande aan de installatie hebben we de panelen uitvoerig getest op kwaliteit en eventuele haarscheurtjes, om zodoende een optimale werking te kunnen garanderen en vroegtijdige degradatie van prestaties en rendement te voorkomen.

 

Bi-facial zonnepanelen

In de stalen constructie monteren we 1.482 bi-facial zonnepanelen. Het bijzondere aan deze zonnepanelen is dat ze aan beide kanten van het paneel het licht kunnen opvangen voor een hogere energieopwekking. Zo komt het totaalvermogen van deze installatie op 489.060Wp (Wattpiek).

 

Duurzaamheidsstrategie Volvo

De totale opbrengst van de zonnepanelen bij Volvo Car Nederland bedraagt maar liefst 1,6 GWh per jaar. Ter illustratie: dit is voldoende om de batterij van een volledig elektrische Volvo XC40 Recharge 22.857 keer op te laden, waarmee 9,7 miljoen emissievrije kilometers kunnen worden afgelegd.

 

Detailontwerp

JCVANKESSEL Bouw heeft het detailontwerp van het terrein uitgewerkt en de funderingsconstructie voor de stalen frames uitgevoerd.

 

In 2021 heeft SolarComfort voor Volvo een PV-systeem met 4.246 zonnepanelen aangelegd.

Details

Bedrijfsnaam: Volvo Car Nederland B.V.
Plaats: Beesd
Aantal panelen: 1.482
Type panelen: Bi-facial dual glass
Watt/paneel: 330
Totaal vermogen (Wp): 489.060
Aantal omvormers: 6
Merk omvormers: Huawei