Bloedbessen, Asch

Gepubliceerd op

In opdracht van firma Bloedbessen uit Asch hebben wij 744 zonnepanelen geleverd en gemonteerd. Het zijn polykristallijne zonnepanelen met een vermogen van in totaal 189.720 Wp.

 

Dit PV-systeem heeft een gemiddelde jaaropbrengst van 165.000 kWh. De zonnepanelen zijn toegepast op het dak van de fruitloodsen.

“Voor ons was het belangrijk een partij te kiezen met kennis van zaken. Er zijn veel partijen op de markt en SolarComfort is een betrouwbare partner. Die ervaring hebben we ook met het architectenbureau en bouwbedrijf van de JCVANKESSEL Groep. Het grote voordeel van SolarComfort is dat ze de zonnepanelen onafhankelijk testen voordat ze gelegd worden. Je hebt dan echt het gevoel dat je de best mogelijke panelen hebt met het hoogste rendement.”

Jos de Greef van firma Bloedbessen

Rinie Evertse van SolarComfort haakt in op het testen. “Het testen op schade gebeurt door de zonnepanelen in een mobiel laboratorium door een soort röntgenscanner te halen. Onafhankelijk van merk of land van oorsprong kan de uitslag behoorlijk verschillen. De grootste oorzaak van schade is transport en overslag. De beschadigingen zijn vrijwel nooit met het blote oog te zien, maar op de röntgenfoto’s is dit wel waarneembaar.”
Meer weten over het testen van zonnepanelen?
Klik hier

Details

Bedrijfsnaam: Bloedbessen V.O.F.
Plaats: Asch
Aantal panelen: 744
Type panelen: Polykristallijn
Watt/paneel: 255
Totaal vermogen (Wp): 189.720
Gemiddelde Jaaropbrengst (kWh): 165.000