SolarComfort is opgericht in 2008. Sinds die tijd zijn we flink gegroeid, hebben we meer personeel aangenomen en hebben we al heel wat mooie projecten opgeleverd.

Vanaf dag één staat kwaliteit bij ons voorop. Dit is de basis van ons succes. Om goede systemen te kunnen leveren zijn we steeds actiever geworden met onderzoek en het onafhankelijk testen van de panelen.

Enkele jaren geleden zijn wij panelen van verschillende merken gaan testen. Bij binnenkomst van de panelen is door een onafhankelijk, extern bureau de zogenoemde ‘vermogensoutput’ van een paneel bepaald. Kortom: wat zou het resultaat van dit specifieke paneel zijn als we het gaan plaatsen? Hier ontdekten we vreemde, onverklaarbare verschillen. Daarnaast lieten we het paneel ook controleren op schade. Dit deden we door de panelen in een mobiel laboratorium door een röntgenscanner te halen. De foto’s die dit opleverde lieten exact zien of er beschadigingen waren en waar deze zitten. Vervolgens vergeleken we alle resultaten met de opgegeven specificaties van de fabrikant; komt het overeen met wat ze moeten leveren? Al snel viel een aantal merken af. Uiteindelijk hebben we enkele partners gevonden die een constante, goede kwaliteit leveren.

Hoewel we weten dat de keuze voor onze partners goed is, kan er onderweg tijdens het transport, het inpakken of de overslag ook schade optreden. Deze beschadigingen zijn niet altijd met het blote oog te zien, maar op de röntgenfoto’s is dit wel waarneembaar. Dat is de reden dat we nog steeds elke binnenkomende zending laten controleren door het externe bureau. Zij testen steekproefsgewijs panelen uit elke zending. De kwaliteit van één paneel is vrijwel altijd representatief voor de gehele pallet. Bij afwijkingen zal vanzelfsprekend verder worden getest.

Dankzij deze werkwijze kunnen wij ons op kwalitatieve wijze onderscheiden in de markt en u het beste systeem aanbieden.

Op deze pagina kunt u meer lezen over het testen van de panelen.

Wij bespreken graag uw wensen

Invalid Input

Vul een telefoonnummer in

Vul een naam in

Vul een geldig e-mailadres in

Invalid Input

Invalid Input

Deel deze pagina Linkedin