Zonnepanelen voor sporthallen in Tiel

|
Nieuws
Ingebruikname PV-installatie Westroijenhal Tiel

Gemeente Tiel heeft duurzame energie hoog in het vaandel staan. Om het goede voorbeeld te geven aan haar inwoners heeft zij 412 zonnepanelen laten installeren op sporthallen Westroijen en de Betuwehal.

“Een goed initiatief van de gemeente om zich in te zetten voor duurzame en schone energie,” aldus Rinie Evertse van Solar Comfort. “Eind 2016 heeft de gemeente een aanbesteding uitgeschreven voor deze installaties. Na een strenge selectie zijn wij uitgekozen om de uitvoering te verzorgen. Een prachtige opdracht mag ik wel zeggen. Waarbij SolarComfort het gehele traject, van ontwerp tot aanvraag SDE-subsidie, en van realisatie tot monitoring en onderhoud mag regelen. Het is goed dat gemeente Tiel de keuze maakt voor een bedrijf uit de omgeving.”

Samen met de Gemeente Tiel hebben we hiermee een belangrijke stap in de verduurzaming van het energieverbruik gemaakt. Vrijdag 31 maart werd de installatie en de ingebruikname van deze zonnepanelen feestelijk gevierd. De wethouder, Laurens Verspuij, heeft het display samen met de kinderen onthuld.

Rinie:  “Op elke hal liggen 206 zonnepanelen. De totale gemiddelde jaaropbrengst is bijna 100.000 kWh. Dit is vergelijkbaar met het verbruik van 30 huishoudens.”

Gemeente Tiel wil ook haar inwoners stimuleren om duurzaam te wonen. Daarom biedt zij de duurzaamheidslening aan. Met deze lening kunnen huiseigenaren energie én geld besparen. Dankzij de lening wordt het financieel aantrekkelijker om te investeren in duurzame zonne-energie omdat de rente lager ligt dan bij een gewone lening.

Terug naar overzicht