Wij zijn Zonnekeur Installateur

|
Nieuws
Zonnekeur certificaat met logo v3

Afgelopen week heeft Rinie Evertse namens SolarComfort het Zonnekeur certificaat in ontvangst genomen. Organisatie Duurzame Energie Prestatie Keur (DEPK) gaat over het uitreiken van de certificaten.

Saskia ’t Hart van DEPK licht het keurmerk toe: “Naarmate de vraag naar duurzame energieproducten toeneemt en de markt groeit, neemt de vraag naar betrouwbaarheid en kwaliteit toe. Hoe weet je of een bedrijf betrouwbaar is, duurzame kwaliteit levert en voldoende ervaring heeft om goed te kunnen adviseren? Daarom is, in samenwerking met Holland Solar, Techniek Nederland en de overheid, het keurmerk ‘Zonnekeur Installateur’ in het leven geroepen. Dit is het enige onafhankelijke keurmerk voor installateurs van zonne-energie.”

Kwaliteit

“Om dit certificaat te behalen hebben we onze ervaring moeten aantonen, hebben we het landelijke examen zonne-energie installateur behaald en hebben we de praktijk toets met goed gevolg doorstaan. Deze toets is gericht op kwaliteit, zekerheid en veiligheid,” aldus een trotse Rinie Evertse. “Kwaliteit is zeer belangrijk bij zonnepanelen. Het probleem is dat je aan de buitenkant niet kunt zien of een paneel goed werkt. Daarom laten wij elke binnenkomende zending controleren door een onafhankelijk testinstituut. Hoewel we weten dat de panelen van onze leveranciers uitstekend zijn, kan er onderweg tijdens het transport, het inpakken of de overslag ook schade optreden. Dat is de reden dat we blijven testen. Beschadigingen zijn met het blote oog niet (altijd) te zien, maar op de röntgenfoto’s die zij maken is dit wel waarneembaar. Dit is de enige manier om zeker te weten dat we de beloofde opbrengst halen. Voor minder gaan wij het dak niet op.”

Veiligheid

Saskia haakt in op het onderdeel veiligheid van het keurmerk. “Veiligheid in gebruik en bij de montage is van groot belang. Gelukkig hebben we in Nederland al een goede wet- en regelgeving op dit gebied. De producten die door Zonnekeur-Installateurs worden geleverd voldoen aan alle veiligheidsregels. De installateurs met het certificaat weten als geen ander hoe dat moet.”

Tot slot vat ze het keurmerk kort en bondig samen. “De bedrijven die “Zonnekeur Installateur” voeren zijn deskundig, kunnen dat ook aantonen, leveren producten die aan alle normen voldoen en geven u een goed advies. De bedrijven staan onder onze toezicht om regelmatig te controleren of ze het goed blijven doen.”

Wij zijn trots dat we dit certificaat mogen voeren.
Bekijk hier al onze certificeringen.

Heeft u ook interesse in zonnepanelen? 

 

Terug naar overzicht