Waarom men steeds vaker kiest voor zonnepanelen

|
Nieuws
monitoring systeem solarcomfort

Extra opbrengst zonnepanelen door mooi voorjaar.

Nederlandse zonnepanelen hebben dankzij het zonnige voorjaar de eerste zes maanden van dit jaar 20 procent meer opgeleverd dan de eerste helft van 2013. Dat levert de eigenaar van een gemiddelde installatie van tien zonnepanelen 48 euro extra op. Zo blijkt uit een analyse van energiebedrijf Essent op basis van data van het KNMI. In de eerste zes maanden van 2014 heeft de zon 952 uur geschenen tegenover 793 uur in dezelfde periode vorig jaar.

Vooral maart en juni leverden meer zonuren op, wat leidde tot respectievelijk 19 euro en 6 euro meer opbrengst voor een eigenaar van tien zonnepanelen. Het zachte weer levert ook de huishoudens zonder zonnepanelen een voordeeltje op. In de eerste helft van 2014 is 21 procent minder gas verbruikt dan normaal, dat levert een gemiddeld huishouden circa 115 euro op.

Bron: www.nu.nl

Vergelijkbare resultaten bij SolarComfort
Ons monitoringssysteem laat vergelijkbare resultaten zien. Van vrijwel al onze zonnepanelen installaties wordt de opbrengst door onze technische adviseur Rinie Evertse online bijgehouden. Een extra service die wij kosteloos bieden, waarbij we het rendement van het PV-systeem onder controle houden. Ook onze klanten zijn zeer positief over de opbrengst van dit jaar. ‘Dankzij het mooie weer leveren onze zonnepanelen voor velen meer op dan verwacht’, aldus Rinie.

 

Terug naar overzicht