Uitbreiding zonnepark Van Drenth & MultiDesk

|
Nieuws
Rinie Evertse - Van Drenth & MultiDesk

Op vrijdag 7 juli 2017 heeft Van Drenth Buighout & MultiDesk haar nieuwe zonnepark feestelijk geopend. In 2 fases zijn 1.620 panelen op het dak aan de Parallelweg West 27 in Culemborg geïnstalleerd.

Nadat MultiDesk haar volledige gasverbruik bijna tot nul heeft weten te reduceren, spant zij zich nu ook in om in haar stroomverbruik energieneutraal te worden door het bijplaatsen van 1.080 zonnepanelen naast de 540 panelen die SolarComfort in 2013 heeft aangelegd.

Energiebesparingsplan

Energieplanner heeft het totale energieverbruik nauwkeurig in kaart gebracht. Uit de energiescan is een energiebesparingsplan opgesteld met als doel energieneutraal te worden. De eerste besparing van 35.000 kWh op jaarbasis is gerealiseerd door het grootste gedeelte van de TL-buizen te vervangen voor LED verlichtingsbuizen.

Voordat de zonnepanelen geplaatst werden, is de dakbedekking vernieuwd. Er is voor een duurzame oplossing gekozen: witte dakbedekking. Op de witte dakbedekking weerkaatst het zonlicht waardoor de zonnepanelen koeler blijven en meer energie kunnen doorgeven.

SolarComfort opnieuw geselecteerd

SolarComfort heeft voor dit mooie project opnieuw de zonnepanelen mogen leveren. De installatie is aangesloten op de eerste fase uit 2013. Met in totaal van 1.620 panelen wordt circa 425.000 kWh per jaar opgewekt. Hiermee voorziet MultiDesk op duurzame wijze in ongeveer 75% van haar energiebehoefte.

Rinie Evertse, van SolarComfort, heeft het hele zonnepanelentraject begeleid, van subsidie-aanvraag tot uiteindelijke oplevering van de zonnepaneleninstallatie.

Timelapse video

Bekijk hier de timelapse video van het bouwen van de PV-installatie bij Van Drenth Group op hal 2 & 3.

 

 

Terug naar overzicht