Hoe testen wij zonnepanelen

|
Nieuws
Testen 22-4-2016 26 Small

U wilt duurzaam investeren. Energie van de zon gebruiken. Er zijn zoveel producten op de markt. Hoe weet u dat u de goede keuze maakt? Jaren geleden speelde bij ons dezelfde vraag.

We wilden 100% zeker weten dat we kwalitatief goede zonnepanelen zouden leveren. We zochten een kwaliteit die past bij onze bedrijfsvoering. Voor  minder gaan wij het dak niet op.

Kwaliteit is zeer belangrijk bij zonnepanelen. Men is bang voor Chinese “rommel”, maar het land van herkomst maakt tegenwoordig niet meer uit. Het probleem is dat je aan de buitenkant niet kunt zien of een paneel goed werkt, ongeacht  of het uit China, Nederland of Duitsland komt. Ook na fabricage kan er nog van alles misgaan met een paneel tijdens transport of overslag. Daarom laten we nog steeds elke binnenkomende zending controleren door een extern bureau.

Waarom testen?

De reden dat we elke binnenkomende zending blijven testen is simpel:

1) U krijgt waar u voor betaalt;

2) U weet zeker dat u een bepaalde stroomopbrengst behaalt;

3) Voor bedrijven die een SDE-subsidie aanvragen is het noodzakelijk om de stroomopbrengst te halen die opgegeven is. De subsidie wordt namelijk alleen verstrekt over het opgewekte vermogen.

Bij SolarComfort hebben we drie manieren om zonnepanelen te testen.

1) Op vermogensoutput; levert een paneel wat het hoort te leveren volgens specificatie?

2) In een mobiele röntgenscanner; om het paneel te controleren op celbreuken. Celbreuken zijn met het blote oog niet waarneembaar, maar hebben wel een negatieve invloed op de resultaten.testen zonnepanelen

3) Met een infraroodcamera; kan toegepast worden als quickscan als de panelen al op het dak liggen. Op deze manier zijn temperatuurverschillen in het paneel te meten. Hierna is altijd nog een extra test nodig.

infrarood 1

Wij hebben een voorkeur voor de eerste twee testmethoden. Deze vinden namelijk plaats voordat de panelen het dak opgaan. Dan weet je van tevoren dat de kwaliteit goed is.

Meer weten over onze testmethode?

Terug naar overzicht