Terugblik op Solar Event 2014

|
Nieuws
Presentatie Rinie Evertse over het testen van zonnepanelen van SolarComfort

Deze week stonden de Brabanthallen in Den Bosch in het teken van energie, duurzaamheid en zonne-energie. Verschillende partijen uit de solar branche kregen de kans om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van PV-systemen te presenteren.

Onze technische expert Rinie Evertse was benaderd om een seminar te geven over de kwaliteitstesten van PV-systemen. De presentatie van Rinie trok een volle zaal.

Kwaliteit zonnepanelen

Rinie toonde verschillende praktijkvoorbeelden waaruit bleek dat optimale kwaliteit van een zonnepaneel niet altijd vanzelfsprekend is. Anders gezegd: de kwaliteit van een zonnepaneel is vaak goed, maar tijdens transport of montage kan er nog van alles mis gaan, waardoor het zonnepaneel niet de opbrengst geeft dat wordt verwacht. Aangezien kleine haarscheurtjes in het paneel met het blote oog niet zichtbaar zijn, werd het belang van het testen van zonnepanelen bij mensen in zaal volkomen duidelijk. In de presentatie liet Rinie de verschillende testmethodes van PV-systemen zien, iets wat bij SolarComfort ondertussen vanzelfsprekend is geworden.

Terug naar overzicht