Resultaten testen oude vs nieuwe panelen

|
Nieuws

Afgelopen maand hebben we verschillende panelen getest. Van de oudste particuliere zonnepanelen uit Nederland van maar liefst 26-jaar oud tot de nieuwste zonnepanelen van LG.

LG NeON 2Black zonnepanelen

De monokristallijne zonnemodule LG NeON™ 2 Black is helemaal in het zwart afgewerkt. Door het discrete ontwerp van de panelen kunnen ze eenvoudig geïntegreerd worden met ieder dak. De nieuwe CELLO technologie zorgt bovendien voor een betrouwbare output van 300 Wp. CELLO technologie vervangt namelijk 3 balken door 12 dunne draden om de vermogensafgifte en betrouwbaarheid te verhogen. Op de datasheet kunt u meer lezen.

De testresultaten laten zien dat de panelen fors meer vermogen hebben dan door de fabriek opgegeven. Ook de celstructuur ziet er goed uit.

Seraphim SRP-6MB zonnepanelen

Seraphim is een nieuw merk in ons portfolio. Zij biedt een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en scoort consistent hoog in allerlei verschillende testen.

Onze testresultaten van dit paneel laten dit ook zien. Hier en daar hebben we wel wat kleine aandachtspunten gespot. Deze zullen niet voor problemen zorgen maar daar zullen we bij volgende zendingen extra aandacht aan schenken.

26-jaar oude zonnepanelen

De heer Sjoerdsma was 26 jaar geleden één van de eersten in Nederland om in een huis met zonnepanelen te wonen. Na deze lange tijd was het tijd om de zonnepanelen te vervangen. Aangezien wij kwaliteit en zekerheid hoog in het vaandel hebben staan waren wij zeer benieuwd wat de resultaten van deze panelen zouden zijn als we ze in de tester zouden plaatsen.

Het gemiddelde wat elke fabrikant garandeert is dat na 25 jaar de zonnepanelen nog 80% van het vermogen opbrengen. De testen laten inderdaad zien dat dit bij al de geteste panelen nog ruimschoots het geval is. We zien dat sommige cellen in een aantal panelen niet meer functioneren, en dat er her en der wat schade aan de panelen is ontstaan. Maar de gemiddelde opbrengst ligt rond 90%. Kanttekening hierbij is dat we niet weten wat het exacte oorspronkelijke vermogen was.

Klik hier om het testrapport te bekijken.

Testsessie

Een aantal foto’s van de testsessie vindt u hieronder. Wilt u ook een keer een testsessie bijwonen? Neem dan contact met ons op.

We beginnen met het testen van de nieuwe LG panelen.

Testen 22-4-2016 1 Small Testen 22-4-2016 3 Small

Het nieuwe LG paneel wordt getest.

Testen 22-4-2016 11 Small   Testen 22-4-2016 16 Small

Het 26-jaar oude paneel gaat de tester in. De resultaten zijn zoals je mag verwachten afgaande op de garantie van de fabrikant.

Testen 22-4-2016 17 Small   Testen 22-4-2016 18 Small

We meten ook nog met een infraroodcamera. Te zien is dat enkele cellen van het paneel niet of niet goed meer functioneren.

Testen 22-4-2016 24 Small   Testen 22-4-2016 26 Small

Tenslotte testen we de nieuwe Seraphim panelen. Deze panelen beloven een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

 

 

Terug naar overzicht