Burgemeester Culemborg onthult zonnepanelen Multidesk

|
Nieuws
foto burgemeester

Op 9 december 2013 zijn, in aanwezigheid van burgemeester van Schelven van de gemeente Culemborg, maar liefst 540 zonnepanelen bij Multidesk in Culemborg officieel in gebruik genomen.

De zonnepanelen hebben wij de afgelopen periode mogen plaatsen. MultiDesk hecht belang aan duurzaam ondernemen en is net als ons trots op de plaatsing van de zonnepanelen.

Deze hoeveelheid zonnepanelen staan garant voor het opwekken van 114.000 kWh op jaarbasis; ter vergelijking: met deze hoeveelheid kunnen 35 huishoudens een jaar lang worden voorzien van stroom. Kortom bij Multidesk wordt op het dak opgewekt wat al hun werknemers bij elkaar in hun privé situatie op jaarbasis verbruiken! De CO2 reductie die de pv-installatie realiseert is grofweg 74.000kg op jaarbasis!

Kwaliteit

Het systeem is samengesteld met de beste materialen, en de zonnepanelen hebben een test ondergaan voordat ze op het dak zijn gemonteerd. Ook de omvormers, het hart van het systeem, zijn van de best verkrijgbare kwaliteit en geven een zuivere netspanning dan men op het net geleverd krijgt!

Het hele systeem is voorzien van monitoring, zodat de actuele status online te volgen is en waarin de historie van het systeem wordt vastgelegd. Opbrengstvergelijkingen tussen omvormers worden automatisch gemaakt, eventuele afwijkingen, alarmmeldingen of gebeurtenissen worden automatisch gemeld en ook de opbrengstrapportage gebeurd automatisch.

Het systeem is verdeeld over 2 daken met 2 verschillende oriëntaties, dit om zoveel mogelijk opgewekte stroom zelf te verbruiken, verder wordt het stroomnet hierdoor zo min mogelijk belast. Dergelijke systemen zorgen sowieso voor grotere stabiliteit in het stroomnet, want lokale opwek is altijd gunstig! Normaal gezien zou de stroom vanaf een grote centrale moeten komen en dus over grote afstanden getransporteerd worden. Nu wordt de stroom lokaal opgewekt en wordt door Multidesk grotendeels zelf verbruikt (dus al een ontlasting van het stroomnet) en op de momenten dat er stroom over is gaat dat het net op naar de dichtstbijzijnde verbruikers.

Terug naar overzicht