Op zoek naar nieuwe technologieën

|
Nieuws

Omdat innovatie bij SolarComfort hoog in het vaandel staat, zijn we voortdurend op zoek naar verbeterde technologieën en nog duurzamere materialen. Onze zoektocht leidde ons naar producenten in Thailand, Vietnam en Hongkong. 

Om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie brengen Adrie van Kessel en Rinie Evertse deze week bedrijfsbezoeken aan bedrijven in Thailand, Vietnam en Hongkong.

Talesun

Ten eerste hebben zij een bezoek gebracht aan de fabriek van Talesun in Thailand. Talesun is leverancier van hoogwaardige zonnepanelen en heeft één van ’s werelds grootste en meest geavanceerde productiefaciliteiten voor kristallijne zonnepanelen en zonnecellen. Naast de fabriek in Thailand beschikken zij ook over een fabriek in China. Deze fabrieken beschikken over volledig geautomatiseerde productielijnen waardoor de leverancier een constante hoge kwaliteit panelen kan garanderen.

6accc6c7 b2b5 4c2f a9c6 893ab993a2a1
6accc6c7 b2b5 4c2f a9c6 893ab993a2a1

VinaSolar en VinaCell

Daarna brachten zij een bezoek aan VinaSolar en VinaCell in Vietnam. Samen zijn deze bedrijven goed voor een productie van 4,5 GigaWatt aan zonnepanelen en 1,5 GigaWatt aan zonnecellen. Naast  de productie voor het eigen VinaSolar label wordt voornamelijk geproduceerd voor andere grote namen. De productie en opslag bestaat uit zo’n 30 gebouwen waar ongeveer 3.500 mensen werkzaam zijn. Diverse productielijnen met verschillende merken op één locatie is zeer indrukwekkend.

BYD

Ook is er een bezoek gebracht aan BYD in Vietnam. BYD is de grootste producent van elektriciteitsopslagsystemen. Ze produceren elektrische voertuigen (auto’s, bussen, vrachtwagens) en leveren accu’s aan diverse mobiele telefoonproducenten als Apple en Samsung. SolarComfort benut dit bezoek om meer te weten te komen over de opslag van energie.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in onze bevindingen en wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar overzicht