Persbericht – Onderhoud PV-installatie Hitachi Data Systems

|
Nieuws
Hitachi Data Systems zonnepanelensysteem

PERSBERICHT – SolarComfort uit Geldermalsen neemt per direct het service- en onderhoudscontract over voor de zonnepaneleninstallatie van Hitachi Data Systems Nederland B.V. (HDS). Dit lag bij het recent failliet gegane Oskomera. 

In 2013 nam HDS in Zaltbommel één van de grootste zonnepanelensystem in Nederland in gebruik, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 1.6 Megawattpiek.

Dick Lunenberg, Senior Facility Manager bij Hitachi: “Het is een groot systeem met 6.120 zonnepanelen en 102 omvormers. Goede afspraken over onderhoud en service vinden wij zeer wenselijk. Bij eventuele storingen moet er snel en vakkundig gehandeld worden. In SolarComfort hebben wij een betrouwbare en bekwame partner gevonden.”

“Om eventuele storingen te voorkomen zal er op regelmatige basis preventief onderhoud uitgevoerd worden. Dit bestaat o.a. uit een visuele inspectie en het voortdurend online monitoren van het systeem” aldus Rinie Evertse van SolarComfort. “Op deze manier kunnen we de actuele status online volgen.”

“Ook de historie van het systeem wordt vastgelegd. Opbrengstvergelijkingen tussen omvormers worden automatisch gemaakt, eventuele afwijkingen, alarmmeldingen of gebeurtenissen worden direct gemeld en ook de opbrengstrapportage gebeurd automatisch.”

Service en onderhoud zonnepanelen

SolarComfort levert service- en onderhoudscontracten voor zowel systemen die ze zelf begeleid en geïnstalleerd hebben, alsook voor systemen die niet door hen zijn gerealiseerd.

 

 

Terug naar overzicht