Onafhankelijk testen van zonnepanelen

|
Nieuws
testen2

Zonnepanelen leveren kan iedereen, SolarComfort garandeert kwaliteit.

Onze zonnepanelen zijn grotendeels afkomstig uit China en deels uit Duitsland. Van iedere zending zonnepanelen die wij ontvangen, worden (steekproefsgewijs) zonnepanelen onafhankelijk getest door een externe partij. Deze controles zijn voor alle zonnepanelen hetzelfde. Het testen van de zonnepanelen is bij SolarComfort een belangrijk aspect. In het verleden is gebleken dat het moeilijk is om visueel te beoordelen of de kwaliteit van een zonnepaneel goed is. Tijdens het transport van de zonnepanelen kunnen bijvoorbeeld beschadigingen ontstaan.

Deze problemen komen we vaak door de hele zending tegen. Omdat wij zeer regelmatig zonnepanelen leveren en monteren, willen wij er zeker van zijn dat de kwaliteit optimaal is.testen3

Testen zonnepanelen

Bij SolarComfort zijn wij gestart met het testen van de zonnepanelen op vermogensoutput. Bij deze testmethode ontdekten we vreemde, onverklaarbare verschillen. Om het verschil te verklaren scannen wij de panelen nu ook door middel van een techniek genaamd ‘elektroluminescentie’. Met deze methode worden PV cellen doorgelicht om deze te controleren op celbreuken.

De combinatie van testmethoden is perfect om kwaliteit van paneel te bepalen.

Lees meer over het testen van onze zonnepanelen.

 

Terug naar overzicht