PV-installatie voor Bloedbessen

|
Nieuws
Zonnepanelen Bloedbessen Asch

In opdracht van firma Bloedbessen uit Asch heeft SolarComfort een PV-installatie van 744 zonnepanelen geleverd en gemonteerd.

Het zijn polykristallijne zonnepanelen met een vermogen van in totaal 189.720 Wp. Dit PV-systeem heeft een gemiddelde jaaropbrengst van 165.000 kWh. De zonnepanelen zijn toegepast op het dak van de fruitloodsen.

Jos de Greef van firma Bloedbessen: “Voor ons was het belangrijk een partij te kiezen met kennis van zaken. Er zijn veel partijen op de markt en SolarComfort is een betrouwbare partner. Die ervaring hebben we ook met het architectenbureau en bouwbedrijf van de JCVANKESSEL Groep. Het grote voordeel van SolarComfort is dat ze de zonnepanelen onafhankelijk testen voordat ze gelegd worden. Je hebt dan echt het gevoel dat je de best mogelijke panelen hebt met het hoogste rendement.”

Testen zonnepanelen

Rinie Evertse van SolarComfort haakt in op het testen. “Het testen op schade gebeurt door de zonnepanelen in een mobiel laboratorium door een soort röntgenscanner te halen. Onafhankelijk van merk of land van oorsprong verschilt de uitslag soms behoorlijk. De grootste oorzaak van schade is transport en overslag. De beschadigingen zijn vrijwel nooit met het blote oog te zien, maar op de röntgenfoto’s is dit wel waarneembaar.”

Meer weten over het testen van zonnepanelen
Lees hier waarom SolarComfort testen zo belangrijk vindt.

 

Terug naar overzicht