Full-black zonnepanelen gefilmd, ook voor opladen Tesla S

|
Nieuws

De heer Lourens van Bruchem, woonachtig in het Betuwse Meteren, is sinds drie jaar werkzaam bij Paradigm Technology Services. In een interview met SolarComfort, vertelt Lourens over zijn ervaring met elektrische auto’s en de rol van zonnepanelen hierin.

Lourens is in het bezit van een prachtige Tesla Model S, waarvoor hij altijd al een bijzondere interesse heeft gehad. In het bijzonder spreekt de techniek van elektrische auto’s de heer van Bruchem aan. De technologisch hoogstaande elektrische aandrijving levert geweldige prestaties. “Een elektrische auto past goed bij mijn werk, dat ik graag wil vertalen naar de klant”. Lourens vertelt dat binnen de oliewereld, de branche waarin hij werkzaam is en zich richt op nieuwe technologieën, cost-efficiency erg belangrijk is. Hij is van mening dat een investering in zonnepanelen interessanter is dan wanneer het geïnvesteerde bedrag op een spaarrekening zou staan. Met dit argument in het achterhoofd besloot de heer van Bruchem om 30 zonnepanelen op het dak van zijn garage achter het woonhuis in Meteren te plaatsen. Levering en montage van de zonnepanelen was in handen van SolarComfort uit Geldermalsen. Hierbij is deels gekozen voor een oost-west opstelling van de zonnepanelen, met als doel om een betere spreiding van de opwek te realiseren en een betere benutting van het beschikbare dak te hebben.

Esthetisch beeld

Om een fraai esthetisch beeld te realiseren, is gekozen voor full-black zonnepanelen van het merk Schüco. Deze zonnepanelen hebben zwarte pv-cellen en een zwart aluminium frame. Vanaf de straatkant en vanuit de tuin gezien, zijn deze zonnepanelen nauwelijks zichtbaar. De zwarte zonnepanelen zijn vanuit de lucht met een drone in beeld gebracht, omdat dit project een uitstekend voorbeeld is van het verantwoord inpassen van zonnepanelen in de omgeving.

Ieder toegepast paneel heeft een vermogen van 260 Wattpiek en in totaal is de gemiddelde jaaropbrengst circa 7.200 kWh. Onlangs zijn er 15 panelen aan de bestaande reeks toegevoegd. De zonnepanelen staan direct in verbinding met de Tesla. De omvormer van Solar Edge is geplaatst in de garage en zeer nabij is een oplaadpunt voor de elektrische auto gecreëerd. Aan de omvormer is een monitoringssysteem gekoppeld. Dagelijks wordt de Tesla opgeladen. Het opladen gebeurt hoofdzakelijk ’s avonds en ’s nachts, waardoor de heer van Bruchem momenteel het net gebruikt als accu. De Tesla Model S is uitgerust met een batterij van 85 kWh. Het verbruik is 1 kWh per 5 kilometer. Met de Tesla kan gemiddeld ruim 400 kilometer gereden worden. De auto accelereert in 4,4 seconden van 0 tot 100 km/uur. Het maximale vermogen van de motor van de Tesla is 310 kW, dit komt overeen met circa 420 PK. De heer van Bruchem verwacht dat het gebruik van elektrische auto’s alleen maar zal toenemen in de toekomst. De accutechnologie verandert ook. De accu’s kunnen steeds meer energie per liter opslaan. Recycling van batterijen is natuurlijk ook een aandachtspunt.

Duurzaamheid staat binnen bedrijven en gemeentes steeds hoger op de agenda. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

 

 

Terug naar overzicht