Fruitbedrijf Verstegen, Opijnen

|
Nieuws
Voorbeeld

Op het dak van het fruitbedrijf van de familie Verstegen aan de Repensestraat in Opijnen liggen een paar honderd vierkante meters zonnecellen.

Op het dak van de fruitloods is een amorf zonnesysteem gemonteerd van 266 panelen van 90 Wp per stuk. Het gaat hier om een totaal vermogen van 23.940 Wp. Binnen staan de omvormers en een scherm waarop af te lezen is hoeveel energie de panelen produceren. Wat teveel wordt geproduceerd wordt terug aan het net geleverd.

Eigenaar Sander Verstegen aan het woord

“Je moet eigenlijk geen zonnecellen zeggen, want ze doen het al zodra er daglicht is. Op een bewolkte dag als vandaag ook, kom maar kijken”, vertelt Sander Verstegen die samen met zijn vader en oom 13 hectare peren en 30 hectare appels in bedrijf heeft. Dit bedrijfspand is gerealiseerd door de JCVANKESSEL Groep. Wij hoorden dat SolarComfort, een onderdeel van deze groep, ons ook van zonnepanelen kon voorzien. We wilden graag verder met Van Kessel. De panelen liggen sinds april 2011 op het dak en ze leveren stroom die we kunnen gebruiken voor koeling, voor sorteermachines en alles wat maar elektriciteit gebruikt.”

Terug naar overzicht