Streekwinkel Prince-Heerlijk

|
Nieuws
landwinkel de ruiter zonnepanelen bijgesneden

In Erichem is streekwinkel met zomerterras ‘Prince Heerlijk’ gerealiseerd. Op het dak van de luifel zijn 14 zonnepanelen geplaatst. De streekwinkel is sinds Pasen open en ligt aan het nieuwe klompenpad van Erichem.

Eigenaresse Dianne de Ruiter is tevreden. “Op het terras kunnen de wandelaars in alle rust genieten van heerlijke warme en koude dranken waarbij we gebakjes van eigen teelt kunnen serveren. Onze vader Johan heeft namelijk een appel- en perenboomgaard. Ook is het mogelijk om verschillende lunchgerechten te nuttigen. Hierbij moet u denken aan eigen gemaakte soep, verschillende luxe broodjes en boerentosti’s,” aldus zus Joanne. “Voor de mensen die enkel even willen uitrusten en genieten van de omgeving, is er keuze uit verschillende borrelplankjes waar een passend fruitsecco bij wordt geserveerd. Voor in de warme zomermaanden hebben we tevens het allerlekkerste appel- en perenijs samengesteld. In de streekwinkel zijn uiteraard de producten die we zelf telen te koop. Ook verkopen we diverse aanverwante (fruit)producten, bijna allemaal afkomstig uit de Betuwe, en unieke geschenkpakketten, groentes, boerenkaas en eieren van onze eigen kippen.”

Heb je ook trek gekregen?

Streekwinkel Prince-Heerlijk is hier te bezoeken:

Prince-Heerlijk
Luttervelt 30a
4117 GV Erichem

Full-black panelen

Bijzonder aan dit project is dat er full black panelen zijn toegepast. Deze full black zonnepanelen kenmerken zich door de bijna volledig zwarte kleur. De cellen zijn donker van kleur (van zeer donkerblauw tot bijna zwart), het achtervlak van de panelen is zwart en de gehele omranding is zwart. Alleen van dichtbij zijn de cellen en solderingen nog enigszins te herkennen. Esthetisch oogt dit zeer fraai.

Duurzame bouw

JCVANKESSEL Bouw bekend van de vele bouwwerkzaamheden in de wereld van fruitteelt, realiseerde de bouw van de streekwinkel. Directeur Adrie van Kessel: “Bij het ontwerp heeft ons architectenbureau JCVANKESSEL Architectuur rekening gehouden met de landschappelijke inpassing van de nieuwbouw. Een thema wat steeds belangrijker wordt.

Voor de kozijnen is gekozen voor de aluminium producten van Entropal aluminumbouwers. Een duurzaam en zeer onderhoudsvriendelijk materiaal. Op het dak zijn zonnepanelen van SolarComfort geplaatst. Ook een lokaal bedrijf uit Geldermalsen dat uitstekende kwaliteit biedt.”

 

 

Terug naar overzicht