‘Commercieel project van het jaar’ award gewonnen!

|
Nieuws
Commercieel project van het jaar

Volop spektakel op eerste editie van het Duurzaamheidsgala. Zeker voor Rinie Evertse, bedrijfsleider SolarComfort, die een vakprijs in ontvangst mocht nemen voor het project Solarcarports voor Volvo Car Nederland.

In Slot Zeist werd de eerste editie van het duurzaamheidsgala gehouden waarbij de zonne-energiesector in het zonnetje gezet is. Van de maskerpersonages Hout & Hout die zich voortbewogen op wind- en zonne-energie tot een heerlijk diner: de 200 aanwezigen lieten zich met groot plezier vermaken en reflecteerden op een bijzonder jaar.

 

Solar Carports: Commercieel project van het jaar

SolarComfort is bekroond met de award voor ‘Commercieel project van het jaar’ met het project Solar carports voor Volvo Car Nederland. Hier zijn het afgelopen jaar 6 zonnecarports gerealiseerd nadat daaraan voorafgaand alle daken van de locatie in Beesd al volledig benut waren voor opwek van duurzame energie.

 

Solar Carports

De carports zijn voorzien van 113 geïntegreerde oplaadpunten voor elektrische auto’s om deze direct op zonnestroom te laden.

De jury zegt over het project: meervoudig ruimtegebruik is in de energietransitie een belangrijk aspect en de jury vindt solarcarports hier een heel goede invulling van. In dit project is een combinatie gerealiseerd van opwek, laden en in de toekomst ook ontladen. De accu’s van de geparkeerde auto’s kunnen gezamenlijk benut worden voor de levering van elektriciteit als het stroomnet daarom vraagt. Dit is in de ogen van de jury een belangrijk element in het toekomstige energielandschap.

“Het betekent enorm veel voor ons dat dit project is bekroond door specialisten uit de branche! We werken met een team dat zich heel hard inzet om mooie projecten te realiseren en dit is een mooie opsteker. Dit project heeft veel losgemaakt in de markt en we zien het aantal aanvragen naar zonnecarports fors toenemen. Deze award geeft ons extra energie om de komende jaren door heel Nederland deze toepassing uit te rollen”, aldus Rinie na de winst van de award.

 

 

Terug naar overzicht