2014 topjaar voor klanten van SolarComfort

|
Nieuws
zon

De klanten van SolarComfort hebben in 2014 een topjaar gehad. Onze zonnepanelen hebben bovengemiddeld hoog gescoord. Hier zien we het positieve resultaat van onze strenge ingangscontrole in combinatie met advisering op maat.

Dat 2014 een zonnig jaar was is duidelijk. Met 1.866 zonuren, kwamen we ruimschoots boven het gemiddelde van 1.521 zonuren per jaar. Het gemiddelde was dit jaar zelfs nog iets zonniger dan 2011, wat met 1.835 zonuren ook al een bijzonder zonnig jaar was. De vele zonnige uren zien we dan ook duidelijk terug in de opbrengsten van de zonnepanelensystemen.

De Duitse website Sonnentrag is misschien wel de grootste internationale databank van installaties en de daarbij behorende zonnestroomopbrengst. Zij houden per land en provincie bij hoeveel stroom er wordt opgewekt door zonnepanelen. Zo willen zij een goede vergelijking bieden tussen locatie, product en installatie. Kijken we naar het gemiddelde resultaat van alle systemen voor de opwek in de provincie Gelderland in 2014, dan was dit 722kWh/kWp per systeem.

Via het monitoringssysteem van SolarComfort kunnen wij ook zien wat de opbrengsten per systeem zijn van onze eigen installaties. De analyse laat zien dat wij ruim boven het gemiddelde zitten. De gemiddelde opbrengst van de systemen die door ons geleverd en geïnstalleerd zijn is 1.010kWp/kWp per systeem. Dat is uitzonderlijk hoog voor deze regio en ligt zo’n 40% hoger dan het gemiddelde rendement. Onze klanten plukken hier de vruchten van onze strenge ingangscontrole (d.m.v. testen van de panelen) in combinatie met persoonlijke advisering op maat.

Meer weten over het onafhankelijk testen van onze panelen?
Klik hier

Terug naar overzicht