KIES VOOR KWALITEIT EN ZEKERHEID

EEN ONAFHANKELIJKE TOEKOMST

Wees onafhankelijk van het stroom net met de meest optimale combinatie van een PV-installatie met batterijopslag. Geniet van een betrouwbare energiebron die pieken en dalen opvangt.

Terwijl uw PV-systeem zelf elektriciteit opwekt, wordt de over capaciteit opgeslagen in uw batterij. Deze energie kunt u op een later moment gebruiken. Zelfs als de zon niet schijnt, levert de batterij de benodigde capaciteit voor uw bedrijf.

Bovendien investeert u via een PV-systeem met batterijopslag in een groene, duurzame toekomst. Oftewel: in een betere wereld voor uw kinderen en kleinkinderen. Daarnaast draagt u bij aan het verminderen van klimaatverandering.

ENERGIE
IN EIGEN
BEHEER

U WILT DUURZAAM INVESTEREN. HET GEBRUIK VAN ZONNE-ENERGIE IS DE SNELSTE, GEMAKKELIJKSTE EN MEEST DUURZAME MANIER OM GRIP OP UW ENERGIEREKENING TE KRIJGEN. MET ONZE MAATWERK ENERGIE MANAGEMENT SYSTEMEN (EMS) WEET U ZEKER DAT U DE JUISTE KEUZE MAAKT.

Jaren geleden speelde bij ons de ambitie om 100% zeker te weten dat we kwalitatief hoogwaardige zonnepanelen konden leveren. Door veel onderzoek en testen, hebben we door de jaren heen geleerd dat onze PV-systemen zich onderscheiden in de markt door de lange levensduur in combinatie met een betrouwbare opbrengst. Naast PV-Systemen hebben we ons aanbod uitgebreid met batterijopslag. Met deze uitbreiding bent u zelf beheerder van uw Energie Management Systeem (EMS).

KWALITEIT EN ZEKERHEID

Kwaliteit is ontzettend belangrijk voor SolarComfort. Onze zonnepanelen en batterijopslag selecteren we zorgvuldig bij onze fabrikant. Dit doen wij door middel van het testen van verschillende merken en varianten, zodat we u de zekerheid van kwaliteit kunnen bieden.

Aan de buitenkant kun je namelijk niet zien of een paneel of batterijsysteem goed werkt. Ook na fabricage kan er nog van alles misgaan.

Voor minder doen we het niet.

Energiebeheer opslag batterij

Voordeel voor ondernemers

Door een PV-systeem te combineren met batterijopslag beschikt u over een volledig zelfvoorzienende elektriciteitstoevoer. Deze investering in uw bedrijf is niet alleen duurzaam, maar ook nog eens heel slim. Uw eigen batterij kan namelijk pieken en dalen opvangen. Bij perioden van lage energievraag en hoge oplevering slaat de batterij de energie op, zodat deze gebruikt kan worden bij hogere vraag. Zo maakt u altijd gebruik van uw eigen opgewekte energie óf van de goedkoopste optie in de markt op dat moment.

Laat ons u informeren over uw mogelijkheden en een maatwerk aanbod.

MAATWERK SYSTEMEN VOOR UW CAPACITEIT

Wij maken een maatwerk voorstel dat past bij uw verbruik en ambities. SolarComfort is in staat om uw PV-systemen en batterijopslag zodanig in te richten en uit te breiden, zodat dit in het voordeel werkt voor uw bedrijf.

 

Door de slimme toepassing van modulaire ontwerpmethoden en flexibele configuratiemogelijkheden kunnen we uw Energie Management Systeem (EMS)

aanpassen aan uw specifieke energieverbruik en groeidoelen. Met ons systeem met uitbreidingsmogelijkheden kunnen we uw energieopslagcapaciteit gemakkelijk aanpassen naarmate uw behoeften veranderen, waardoor uw investering in duurzame energie maximaal rendement oplevert.

toepassingen van de batterij

Bij SolarComfort streven we naar optimale benutting van zonne-energie, kostenverlaging en efficiënt energieverbruik. Dit doen we door slimme energiebeheerstrategieën toe te passen, zoals peak shaving en load shifting. Met deze benaderingen kunnen we piekbelasting verminderen en energieverbruik verschuiven naar gunstigere momenten, wat resulteert in een efficiëntere en kosteneffectieve energieoplossing voor onze klanten.

 

Bovendien biedt batterijopslag de mogelijkheid om deel te nemen aan de onbalansmarkt, waarbij overtollige energie kan worden verhandeld op momenten van tekorten of overschotten op het elektriciteitsnet. Dit kan bijdragen aan een verbeterde rendabiliteit van uw energieopslagsysteem en kan het actief participeren in de onbalansmarkt helpen om de operationele kosten te verlagen door inkomsten te genereren uit de verkoop van overtollige energie.

DE LFP-BATTERIJ

Een LFP-batterij staat voor Lithiumijzerfosfaat-batterij. Deze batterijen zijn populair vanwege hun hoge energiedichtheid, lange levensduur en geode thermische stabiliteit. LFP-batterijen worden vaak gebruikt in elektrische voertuigen, draagbare elektronica, zonne-energiesystemen en andere toepassingen, waarbij een betrouwbare, efficiënte en duurzame energieopslag nodig is. Ze worden ook gewaardeerd vanwege hun veiligheidsprofiel.

 

Bij SolarComfort gebruiken wij de LFP-batterijen in combinatie met slimme energiebeheersystemen. Op deze manier kunnen ze gebruikt worden voor load shifting, waarbij energie wordt opgeslagen wanneer de vraag en kosten laag zijn en vrijgegeven wanneer de vraag en kosten hoog zijn. Dit zorgt voor maximale efficiëntie in uw energiegebruik.

lfp batterij

MAATWERK PV-SYSTEEM EN BATTERIJOPSLAG COMBINATIES VOOR UW BEDRIJF

U investeert in een volledig zelfvoorzienend energiesysteem dat uw bedrijf naar nieuwe hoogten tilt. Met maatwerk PV-systemen en batterijopslag combinaties kunt u uw eigen energieproductie optimaliseren en de afhankelijkheid van externe energiebronnen verminderen. Deze oplossing biedt niet alleen betrouwbaarheid en continuïteit in uw energievoorziening, maar stelt uw bedrijf ook in staat om te profiteren van lage operationele kosten. Met een afgestemd systeem bent u klaar voor de toekomst, waarin hernieuwbare energie centraal staat.

DE TOEVOEGING VAN BATTERIJOPSLAG

Naast het optimaal plaatsen van uw PV-systeem, bieden wij u nu ook de nieuwste technologie aan om uw bedrijf nóg duurzamer te maken op het gebied van energie. Door het toevoegen van batterijopslag aan uw PV-systeem profiteert u van diverse voordelen. Deze combinatie zorgt niet alleen voor een efficiënter gebruik van de opgewekte energie, maar biedt ook een betrouwbare energieopslagoplossing voor momenten van lage opbrengst. De batterijen vormen een naadloze connectie met uw PV-installatie, waarbij ze de overtollige energie opslaan die overdag wordt geproduceerd en deze beschikbaar stellen wanneer de vraag piekt of wanneer de opbrengst laag is. Dit maximaliseert het eigen gebruik van de opgewekte energie, vermindert de afhankelijkheid van het netwerk en biedt stabiliteit aan uw energievoorziening. Zo kunt u niet alleen kosten besparen, maar ook een veerkrachtige en duurzame energie-infrastructuur voor uw bedrijf creëren.

WE BLIJVEN MONITOREN

Ook na oplevering van uw installatie blijven we uw partner. We blijven namelijk op afstand uw PV-systeem en batterijopslag monitoren. Het monitoren is essentieel voor het optimaliseren van prestaties, het waarborgen van betrouwbaarheid en het maximaliseren van de levensduur van de batterijen. Door middel van geavanceerde monitoringtechnologieën krijgen we realtime inzicht in de werking van hun PV-systeem en batterijopslag, inclusief laad- en ontlaadstatus, energieopslagniveaus en eventuele storingen of problemen.

 

U kunt ook zelf via uw computer, mobiel of tablet uw PV-systeem en batterijopslag in de gaten houden en zien hoeveel stroom er wordt opgewekt en opgeslagen. Deze systemen bieden gebruikers de mogelijkheid om van minuut tot minuut veranderingen in de prestaties van hun PV-systeem en batterijopslag te controleren, waarschuwingen te ontvangen voor eventuele problemen en historische gegevens te analyseren.

TERUGVERDIENTIJD

U verdient uw investering gegarandeerd terug. Vanaf het moment dat de installatie in gebruik genomen wordt, begint u met terugverdienen.

Prijs versus prestatie

Kiest u voor SolarComfort? Dan kunt u rekenen op een ijzersterk Energie Management Systeem (EMS) dat zich onderscheid op basis van prestaties:

  • Een systeem dat beter presteert op de korte én lange termijn
  • Een hogere energieopbrengst uit uw PV-systeem
  • Optimale energieopslag dat pieken en dalen opvangt
  • Een langere levensduur van uw installaties
  • Monitoring van de prestaties van uw installaties

SolarComfort biedt u meer zekerheid over de beloofde resultaten van uw systemen. Hierdoor zal de aanvankelijke aanschafprijs wellicht wat hoger liggen, maar op de lange termijn voordeliger voor u uitpakken. Door onze jarenlange ervaring en expertise én door onze grondige testprocedures kunnen wij met zekerheid PV-systemen, EV-systemen en batterijopslagsystemen van topkwaliteit bij u installeren, zodat u de komende decennia geniet van hernieuwbare energie in eigen beheer.

Begrippenlijst

  • Peak shaving:
  • Load shifting:
  • Energy Management Systeem (EMS):

 

Peak shaving verwijst naar het verminderen van de piekbelasting of het hoogste energieverbruik op bepaalde momenten, meestal tijdens periodes waarin de elektriciteitsvraag en -kosten het hoogst zijn. Door de piekbelasting te verminderen, kunnen bedrijven of huishoudens voorkomen dat ze hogere tarieven betalen die vaak gelden tijdens perioden van maximale vraag.

 

Load shifting (belastingverschuiving) verwijst naar het verplaatsen van het energieverbruik van piekuren naar daluren, wanneer de vraag naar elektriciteit lager is. Dit wordt vaak gedaan om te profiteren van lagere tarieven die vaak gelden tijdens periodes van verminderde vraag.

 

Het Energy Management Systeem is een maatwerk combinatie van een PV-systeem, EV-systeem en batterijopslag met als doel om zo efficiënt mogelijk met het energieverbruik binnen een bedrijf om te gaan.

Vrijblijvend advies

Overweegt u een investering in een PV-systeem? Dan is het goed om weloverwogen te werk te gaan. We staan u graag terzijde met deskundig en gericht advies. En in onze demoruimte laten we u graag de technische mogelijkheden zien.

Ik wil graag advies

Vragen?

Heeft u vragen over PV-systemen? Stel deze gerust aan een van onze specialisten. We staan u graag met raad en daad terzijde, geheel vrijblijvend uiteraard.

Ik heb een vraag