Certificering: kennis van zaken

Kiezen voor SolarComfort betekent dat u een keuze maakt voor kwaliteit en betrouwbaarheid.
Dat zeggen we niet alleen, dat kunnen we ook aantonen met onze certificeringen en keurmerken.

Erkenning KvINL: Vakdiscipline Zonnestroom

KvINL is ontstaan uit de fusie van KBI (Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector) en SEI (Stichting Erkenning Installatiebedrijven) en opgericht ten behoeve van de kwaliteitsborging binnen de Installatiesector. Opdrachtgevers, aanbieders en overheden werken binnen KvINL samen aan een onderscheidend en gegarandeerd kwaliteitsniveau van producten, processen en diensten in de installatiesector.

LogoKvINL erkendinstallateur

Het is voor opdrachtgevers – consumenten en zakelijke afnemers – lastig om een vakbekwame installateur te onderscheiden van een beunhaas. Met deze erkenning in de vakdiscipline zonnestroom (PV) laten wij u zien dat bij ons de juiste kennis aanwezig is om installatiewerk uit te voeren. Met de SEI-erkenning tonen wij u, onze potentiële opdrachtgever, dat wij ervaring hebben met het werk, dat we adequaat opgeleide mensen in dienst hebben en dat onze kwaliteit met enige regelmaat wordt gecontroleerd.

Logo Sei bord

Wij zijn lid van Holland Solar

Holland Solar is de brancheorganisatie van Nederlandse experts in zonne-energie met circa 130 leden, waaronder leveranciers, fabrikanten, installateurs, adviseurs en architecten. Holland Solar heeft een kwaliteitssysteem ontwikkeld om kennis en kunde op het gebied van zonnestroom te kunnen borgen. Het doel is om bedrijven die installatietechnisch of bouwkundig betrokken zijn bij het verkopen, ontwerpen, monteren en beheren van zonne-energiesystemen een goede basis te geven om zonne-energie systemen van hoge kwaliteit te kunnen realiseren en dat vervolgens ook aan te tonen met het keurmerk.

De stichting Duurzame Energie Prestatie Keur (DEPK) is opgericht op initiatief van de Duurzame Energie koepel en Holland Solar ism UNETO-VNI, SEI en RVO. De doelstelling van de stichting is het beheren van kwaliteitskeurmerken op het gebied van duurzame energie producten en diensten. Op dit moment zijn er de volgende keurmerken: Zonnekeur Boiler en Zonnekeur Installateur.

logo holland solar

Wij zijn Zonnekeur Installateur gecertificeerd

Zonnekeur installateurs hebben aantoonbaar veel ervaring en hebben het landelijke examen zonne-energie installateur behaald en hebben de praktijktoets met goed gevolg doorstaan. Deze is gericht op kwaliteit, zekerheid en veiligheid. De bedrijven die het Zonnekeur “Installateur” voeren zijn deskundig, kunnen dat ook aantonen, leveren producten die aan alle normen voldoen en geven u een goed advies. De bedrijven staan onder toezicht om regelmatig te controleren of ze het goed blijven doen. Veiligheid in gebruik en bij de montage is van groot belang. De producten die door de Zonnekeur installateur worden geleverd voldoen aan de veiligheidsregels en de monteurs werken allemaal strikt volgens de regels van het veilig werken op daken. Gezien het gevaar bij het werken op hoogten, raden wij aan alleen deskundigen het dakwerk te laten uitvoeren. De installateurs met het Zonnekeur weten als geen ander hoe dat moet.

Zonnekeur logo

Wij zijn SMA certified dealer

SMA levert de omvormers die nodig zijn bij de installaties. Deze zet de gelijkstroom van zonnepanelen om tot in het elektriciteitsnet bruikbare wisselstroom. Op deze manier vormt hij het hart van elke zonnestroominstallatie. Als marktleider voor zonne-energie omvormers zet SMA steeds weer de norm: toprendementen van 98% en hoger en nieuwe technologieën zorgen voor maximale opbrengsten en het hoogste gebruiksgemak. Voor elke toepassing hebben wij het juiste apparaat: voor alle typen zonnepanelen, voor netkoppeling en voeding van stand-alone netwerken, voor kleine huisinstallaties en bedrijfsinstallaties in het megawattbereik.

SMA ADVANCE Installer logo

Wij zijn SolarEdge certified dealer

SolarEdge werkt met een power- optimizer per zonnepaneel. De optimizer is een regelaar, waarmee elk zonnepaneel afzonderlijk wordt geregeld en beveiligd. De optimizers worden aangesloten tussen de bekabeling van de zonnepanelen. De zonnepanelen met optimizers worden aangesloten op de centrale omvormer van SolarEdge. De omvormer zet de gelijkstroom om in wisselstroom. Ons personeel is gecertificeerd om hiermee te mogen werken. Het certificaat heeft betrekking op het ontwerp van het systeem, de installatie, registratie, monitoring en configuratie.

logo solar edge

Wij zijn Sunpower geauthoriseerde dealer

Sunpower is één van de bedrijven die onze zonnepanelen maakt en levert. Zij zijn hier al sinds de jaren zeventig mee bezig en lopen voorop in productontwikkelingen en innovaties. De zonnepanelen zijn zeer efficient en betrouwbaar en toe te passen op woningen, bedrijfsruimten, kantoren en andere utiliteitsgebouwen.

Het prestatievermogen van uw systeem is afhankelijk van de keuze, de opstelling en de installatie van de componenten. De installateurs die erkend partnerschap aanvragen bij SunPower, dienen aan strikte voorwaarden te voldoen. Dankzij de strenge selectie is uw investering gegarandeerd in goede handen.
Wij hebben het selectieproces met succes afgesloten en mogen ons officieel Sunpower geauthoriseerde dealer noemen.

sp authorised partner

Wij gebruiken Valentin Software

Wij gebruiken de professionele software van Valentin om de installaties te berekenen. Het Duitse Valentin Software is de grootste, meest uitgebreide ontwikkelaar van software voor zonnepanelensystemen. Wereldwijd zijn er al meer dan honderdduizend installaties berekend met behulp van deze software. Wij zijn trots dat we deze software kunnen gebruiken om u het beste systeem aan te bieden.

Valentin software

Kwaliteit is een keuze

Vrijblijvend advies

Overweegt u een investering in een PV-systeem? Dan is het goed om weloverwogen te werk te gaan. We staan u graag terzijde met deskundig en gericht advies. En in onze demoruimte laten we u graag de technische mogelijkheden zien.

Ik wil graag advies

Vragen?

Heeft u vragen over PV-systemen? Stel deze gerust aan een van onze specialisten. We staan u graag met raad en daad terzijde, geheel vrijblijvend uiteraard.

Ik heb een vraag